• Largest offer in The Netherlands
  • Over 45 years of experience
  • Fast delivery
  • Large stock

Leather paint + dye information

titelafbeelding_Verfsoorten kopiëren

In onze webshop zijn vele soorten verf te bestellen. Elke verfsoort heeft zo zijn eigen karakteristieke eigenschappen en kan voor verschillende projecten worden gebruikt. Het is dan ook begrijpelijk dat we hier dagelijks vragen over krijgen.

Om onze klanten een beetje op weg te helpen behandelen we op deze pagina onze verfproducten.

* We hebben geen verf voor Nubuck of suede in ons assortiment.


 

 

titelafbeelding_Acrylverf kopiëren

Acrylverf is een laag wat op het leer ligt. Het fijne aan dit product is dat net als acrylverf voor schilderijen het makkelijk mengbaar is, snel droogt en een dekkend resultaat geeft. De acrylverven zijn allemaal op waterbasis.

 

Schoen_Merel_Angelus_Na kopiërenAngelus Acrylic Leather Paint

Angelus is vooral in de custom sneaker wereld een fenomeen. Daarnaast worden de producten ook voor het beschilderen van riemen, portemonnees en tassen gebruikt.


Angelus Acrylic Leather Paint is te gebruiken op veelal alle lederen oppervlaktes. Maar ook op andere oppervlaktes zolang ze op de juiste manier voorbereid zijn. Andere oppervlaktes zijn Canvas, Stoffen, Mesh en meer. De verf is op waterbasis. Kan ook als kantafwerking worden gebruikt.

Angelus verf raden wij niet aan voor de onderkant van schoenen. De zachte midden-zolen (Nike Jordan 3’s en Nike Jordan 4’s) kunnen wel geverfd worden met dit product. Harde midden-zolen kunnen hier niet mee geverfd worden ( Converse, Vans, Jordan 1’s, Air Force 1’s, etc). Ook hierbij is de juiste voorbereiding van belang.

Angelus verf staat bekend voor zijn flexibele en niet craquelerende formule (zolang het oppervlak juist is voorbereid).

 

Cova colors kleurenkaartEco-Flo Cova Colors

Eco-Flo Cova Color is acrylverf speciaal voor plantaardig gelooid leer (tuigleer). Het is een dekkende verf maar kan verdunt worden met water. Wordt er veel water toegevoegd dan kan de verf erg transparant worden (vergelijkbaar met aquarel).

De cova colors komen in vele kleurtinten waaronder ook enkele specials zoals de Metallic tinten, Neon tinten en de Glow in the dark.

 

 

 

 

 

 

titelafbeelding_Indringverf kopiëren

Indringverf is een verf wat in de verpakking het meeste lijkt op inkt of houtbeits (Leather Dye wordt soms zelfs gebruikt om hout te beitsen). Het is permanente indringverf die zoals de naam al doet vermoeden in het leer trekt. 

Deze verf werkt het beste voor plantaardig gelooid leer. Andere leersoorten adviseren wij niet. Het mooie aan dit product is de niet dekkende laag. Dit zorgt ervoor dat de leernerf zichtbaar blijft en geeft een mooi authentiek effect. Indringverf kunt u doordat het in het leer trekt niet eraf stoten / krassen en kan ook niet gaan craqueleren (het leer kan wel craqueleren mits slecht verzorgd). Het leer kan natuurlijk wel beschadigen en dit zult u wel zien.

Indringverf bevat vaak vluchtige, brandbare stoffen (houdt hier rekening mee).

 

P8210049-kEco-Flo Leather Dye

Eco-Flo Leather Dye is een indringverf op waterbasis. Het is special gemaakt voor gebruik op plantaardig gelooid leer. Het wordt veelal gebruikt voor het hele vel leer of voor achtergronden in stempelwerk.


Kan ook gebruikt worden voor gestempeld / tooled figuren. Makkelijk te verdunnen met water. Voor het beste resultaat kunt u deze verf met een airbrush aanbrengen.

Deze verf is ontwikkeld als reactie op de toenemende bezorgdheid met betrekking tot schadelijke stoffen in het milieu. Deze verf hoort bij een lijn van ecologisch vriendelijke verfstoffen voor plantaardig gelooid leer.

 

 

 

home%20foto%200 kopiërenFiebing's Leather Dye

Het is de meest herkenbare op alcohol-gebaseerde leather dye in de wereld. Leather dye is net als de pro dye een indringverf op alcoholbasis, speciaal gecreëerd voor plantaardig gelooid leer. Leather Dye is er in vele kleuren verkrijgbaar. 

Fiebing's Leather Dye werkt als een doordringende kleurstof. Dat betekent dat de kleurstof in het leer wordt opgenomen om het te kleuren en het niet alleen het oppervlak kleurt. Het resultaat, mits correct uitgevoerd, is een prachtig gekleurd leren artikel dat de natuurlijke schoonheid van leer en al zijn attributen versterkt.

Houd er rekening mee dat het verven van leer een kunst is en geen wetenschap. Alle leersoorten nemen een andere kleurstof op, afhankelijk van het type leer, de looiing, enz. Het is het beste om te oefenen op een stukje vergelijkbaar leer voordat u het op waardevolle artikelen gebruikt.

 

Fiebing's Professional Oil Dye_retouche - kopie (3)Fiebing’s Pro Dye / Professional Oil Dye (oude benaming)

Een verbeterde versie van de Leather dye. Pro Dye is een indringverf op alcoholbasis, speciaal gecreëerd voor plantaardig gelooid leer. Het produceert een excellente kleurvaste dekking, dringt diep in het leer en is goed gelijk te verdelen. Voor een hoge kwaliteit en permanent resultaat. Aanbrengen met wollen dobbertje. Beste finishlaag is Fiebing's Resolene.

Met Pro Dye krijgt u iets sneller een gelijkmatig effect (dan Leather Dye).

 

 

Overige indringverven

Cathiel Zwartfix

Professionele zwarte indringverf die in één keer dekt. Veel gebruikt door zadelmakers.

TRG Leather Dye

Indringverf voor leer en synthetisch leer (wij adviseren plantaardig gelooid leer). Niet te gebruiken voor suede en nubuck

Tarrago indringverf

Indringverf op alcoholbasis. Waarmee je lichte kleuren in donkere kleuren kunt veranderen (andersom bestaat niet). Kan gebruikt worden op glad leer, synthetische leer en patent leer. Niet te gebruiken voor suede en nubuck. Het heeft een matte finish. Het dekt snel (maar niet zoals acryl of andere dekkende verven). Wordt veelal gebruikt voor schoenen en kleding gemaakt van Leer, synthetisch leer of patent leer. Trekt snel in en kan goed tegen wrijving.

* Vanuit Tarrago wordt geadviseerd om het niet voor bijv. motorzadels te gebruiken omdat het leer kan afgeven.

titelafbeelding_effectverf kopiëren

De verven die naast het kleuren van het leer ook een effect toepassen plaatsen wij onder de noemer Effectverf. Hieronder vallen pasta's, stains en Gel's die verschillende effecten creëren waaronder een Antiek effect of verhoogd contrast van stempelwerk en/of carving. Onze effectverven zijn veelal alleen bruikbaar op plantaardig gelooid leer (bijv. Tuigleer of Bazaan).

 

Vogel Hi-LiterHi-liter

Een verf op waterbasis voor plantaardig gelooid leer. Het benadrukt uw stempelwerk door het contrast te verhogen.


Hi-Liter creëert een glanzende donkerbruine tint op natuurlijk glad leer. Doordat de verf op waterbasis is kan deze goed worden verdunt  met water. Gebruik deze verf als u het contrast in het leer wilt verhogen van uw stempel of snijwerk. Het zorgt voor een glanzende finish in tegenstelling tot bijv. antique leather stain of antique leather finish.

Als finish raden wij Tan kote, Bag kote of Resolene kleurloos aan.

 

 

 

 

 

Kleurenkaart_Fiebing's_Antique finishFiebing's Antique Finish

Zorgt voor een zachte, glanzende kleur die de nadruk legt op het stempelen, snijden en embossen met een subtiel, tweekleurig effect.

Antique finish is een pasta dat direct op plantaardig gelooid leer kan worden aangebracht maar ook als extra contrastverhogende laag kan worden aangebracht over Fiebing's indringverf. Voor een extra groot contrast kunnen er ook een aantal delen van het stempelwerk met bijvoorbeeld Fiebing's Resolene als Block out resist beschildert worden. Op de kleurenkaart hiernaast zijn enkele delen beschildert met Resolene voor een extra color-blocking effect.

 

 

 

 

 

 

 

Fiebings Antique leather stainFiebing's Antique Leather Stain

Een acryl antiek finish op waterbasis. Gemakkelijk in gebruik en geeft snel een antiek/oud effect.

Dit product verhoogt het contrast effect van stempelwerk en carving. Het product kan vermengt/verdunt worden met water.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eco-Flo Gel AntiqueEco-Flo Gel Antique

Een dikke, makkelijk te gebruiken 'antiek'-verf voor plantaardig gelooid leer.

Dit product verhoogt het contrast effect van stempelwerk en carving.

 

 

 

 

 

 

 

 

titelafbeelding_Overige verf kopiëren

tarragoTarrago Color Dye

Tarrago Color Dye is een dekkende verf op waterbasis die speciaal ontwikkeld is om schoenen en kledingstukken van glad leer, synthetisch leer en canvas te verven of van kleur te veranderen.

Het repareert ook slijtage, krassen en andere kleine defecten. Het hoge dekvermogen maakt het mogelijk om elke kleur te veranderen, zelfs van zwart naar wit. De afwerking is bestand tegen wrijving en barst niet. De glanzende afwerking heeft na het aanbrengen geen polish nodig.

 

 

 

 

 

 

titelafbeelding_Kantenverf kopiëren

Kantenverf wordt gebruikt om de zijkant van het leer te verven en tevens af te werken. Op de rand waar het leer is afgesneden wordt een kleur of een kleurloze kantenverf gebruikt. Op deze manier worden de leervezels aan de rand afgewerkt en wordt het tevens waterafstotend. De kantenverf kan ook gebruikt worden om een unieke eyecatcher van de leerranden te maken.

 

edge koteFiebing's Edge Kote

Onze meest gebruikte kantenverf. Met een penseel of dobbertje aan te brengen op een gladde leren rand. Droogt op en geeft een glans laag. Voor meer glans zachtjes na wrijven.

Naast 8 verschillende tinten is er ook een kleurloze variant verkrijgbaar.

 

Fiebing's Dura Edge

Fiebing's Dura Edge is een flexibel en zeer duurzame kantenverf waarmee u een professioneel afgewerkte rand maakt. Polijsten is niet meer nodig. Fiebing's Dura Edge droogt helder, hard op. De handige wollen dobber, bevestigd aan de dop, zorgt voor gemakkelijke toepassing.

Dura Edge is de dikste variant van onze kantenverven. Bij deze variant kan er echter wel een craquelé effect ontstaan. Verkrijgbaar in 2 tinten.

 

 

verfspin

 

*Wij adviseren om altijd een proefstukje uit te proberen! Elke huid reageert anders.

 

No products found!