• Largest offer in The Netherlands
  • Over 45 years of experience
  • Fast delivery
  • Large stock

Shortening Zippers

Header ritsen

 Benodigdheden

 

Bij sommige projecten komt het wel eens voor dat u geen rits heeft liggen in de juiste lengte, of dat deze zelfs niet verkrijgbaar is bij uw leverancier. Daarom is het handig om te weten hoe je ritsen kunt inkorten. 

 

Richting van de Ritsschuiver

Elke tand van de rits heeft een kleine metalen "pijl" die naar beneden of naar boven wijst. Dit is de richting die je schuiver volgt. Dus wanneer u een ritssluiting in een tas of ander project installeert, moet u de richting waarin deze "pijlen" wijzen controleren om er zeker van te zijn dat uw project eruitziet en werkt zoals u het bedoelt.

Rits inzoomvenster

 

Inkorten van een niet deelbare rits

1. Meet en markeer de gewenste lengte van de rits op de stof en knip of snijd overtollig materiaal eraf. Let op: zorg dat je genoeg zippertape over houdt.

 

2. Markeer het begin en het einde van de rits.

 

3. Gebruik een kniptang om het teveel aan tandjes eraf te knippen/ knijpen. We raden aan om aan de uiteinden minimaal 1,5 cm extra stoflengte (van de zippertape) over te laten.

Tandjes knippentandjes knippen 2

 

4. Na het verwijderen van het teveel aan tandjes kunt u nieuwe stopeindjes toevoegen aan de bovenkant en onderkant. Hiervoor gebruikt u een vlechttang. Zit er nog geen ritsschuiver op? Zorg er dan voor dat u deze eerst installeert voordat u stopeindjes toevoegt.

Stopeindje onderkantStopeindje vastknijpen

Stopeind onderkant voor een niet deelbare rits (er zijn meerdere varianten verkijgbaar)

 

Stopeindje bovenkantStopeindje bovenkant 2

Stopeindjes bovenkant 

 

 

No products found!