• Largest offer in The Netherlands
  • Over 45 years of experience
  • Fast delivery
  • Large stock

Neoprene vs. Cement adhesive

Header Neopreenlijm vs. cementlijm

Lijmen

 

Verdunners 

 

 

Aanraders

Lijmspaarbus

Lijmkwasten en lijmverspreider

Lijm een essentieel product voor de leerbewerker. Lijmen spelen een cruciale rol bij het aan elkaar hechten van verschillende stukken leer. Twee veelgebruikte lijmsoorten zijn onze Neopreenlijm en onze cementlijm, maar wat is nou het verschil? En wanneer gebruik je welke lijm?

 

Neopreenlijm

Neopreenlijm is eigenlijk een contactlijm. Deze populaire lijm staat bekend om zijn sterke en bijna onmiddelijke hechting. De lijm wordt aangebracht op beide oppervlakken die moeten worden samengevoegd. Een onderscheidend kenmerk van neopreenlijm is het vermogen om een ​​snelle en robuuste verbinding te creëren wanneer de twee met lijm bedekte oppervlakken tegen elkaar worden gedrukt. Dit maakt het een uitstekende keuze voor projecten die een snelle en veilige verbinding vereisen.

 

Voordelen van Neopreenlijm

  • Snelle hechting: Neopreenlijm biedt een snel hechtingsproces, waardoor u tijd bespaart bij uw leerbewerkingsprojecten.
  • Sterke hechting: De hechting die ontstaat door Neopreenlijm is stevig en duurzaam.
  • Veelzijdigheid: Geschikt voor een verscheidenheid aan leersoorten en projecten. Neopreenlijm kan worden gebruikt voor het hechten van leer aan leer, maar ook voor leer aan andere materialen.

Nadelen van Neopreenlijm

  • Beperkte herpositionering: Zodra de oppervlakken zijn samengevoegd, maakt Neopreenlijm geen herpositionering mogelijk, dus precisie is cruciaal tijdens het aanbrengen.
  • Potentieel giftige dampen: Neopreenlijm kan sterke dampen afgeven, dus het is raadzaam om het in een goed geventileerde ruimte of met de juiste ademhalingsbescherming te gebruiken.

 

Rubbercementlijm

Rubbercementlijm daarentegen is een flexibelere lijm die zelfs na droging kleverig blijft. Het wordt vaak gebruikt bij het bewerken van leer voor projecten die een tijdelijke verbinding vereisen (bijv. voor het doortstikken van het leer) of waar herpositionering noodzakelijk is. Rubbercement wordt doorgaans op één oppervlak aangebracht, gedeeltelijk gedroogd en vervolgens worden de twee oppervlakken tegen elkaar gedrukt.

 

Voordelen van cementlijm

  • Herpositionering: Rubbercement maakt herpositionering mogelijk, waardoor het geschikt is voor projecten waarbij aanpassingen nodig zijn vóór de definitieve verlijming of het vaststikken.
  • Minimaal residu: Rubbercement laat minimale residu achter en is gemakkelijk van oppervlakken te verwijderen, waardoor het een goede keuze is voor tijdelijke verbindingen.
  • Flexibiliteit: De flexibiliteit van rubbercement maakt het ideaal voor projecten waarbij het leer mogelijk moet uitrekken of bewegen.

Nadelen van cementlijm

  • Zwakkere hechting: In vergelijking met contactcement biedt rubbercement mogelijk niet zo’n sterke hechting, waardoor het minder geschikt is voor permanente verbindingen.
  • Langzamere hechting: Rubbercement heeft meer tijd nodig om uit te harden, dus projecten waarbij deze lijm wordt gebruikt, kunnen langer duren.

 

Conclusie

De keuze tussen Neopreenlijm en Rubbercementlijm hangt af van de specifieke eisen van uw project. Als u een sterke en permanente verbinding nodig heeft, is Neopreenlijm de beste keuze. Aan de andere kant, als u flexibiliteit, herpositionering of een tijdelijke verbinding nodig heeft, biedt rubbercement de veelzijdigheid die u nodig heeft. 

No products found!