• Grootste aanbod van Nederland
 • Ruim 45 jaar ervaring
 • Snelle levering
 • Grote voorraad

MAAK EEN LEREN VEER

Header-Maak een leren veer

HEALTH AWARENESS MONTH 

Ter ere van de Mental Health Awareness Month sponsort Tandy Leather, in samenwerking met haar veteranenpartners, in de maand mei een evenement in al haar winkels in de VS. Ze nodigen haar klanten en medewerkers uit om hun steun te betuigen aan veteranen, militaire families en verzorgers door een leren veer te maken die kan worden verzameld en opgehangen in een collaboratieve kunstinstallatie in Columbus, Ohio, tijdens de Suicide Prevention Month in september.

Ook in Europa is dit een actueel onderwerp. Vandaar dat wij van Boomsma.nl samen met Tandy Spanje de inzamelactie van lederen veren steunen. En samen met onze klanten een bijdrage van lederen veren willen leveren voor de kunstinstallatie. (De leren veren zijn een vrijwillige donatie)


Heb je vrienden of familie die ook mee willen doen, geef dit bericht dan aan hen door! Hoe meer veren we samen kunnen maken, hoe beter.

Vergeet niet je naam op de envelop te zetten, dan weten we wie er meedoen!

Laten we er een geweldig project van maken waarbij de hele leerwerkgemeenschap samenkomt!


MAAK EEN LEREN VEER

Maak een leren veer met dit gratis patroon en stap voor stap handleiding. 

Leren veren

EIGEN INTERPRETATIE

In het ontwerp mag een teken van afkomst worden verwerkt bijv. een stempel of naam op de achterzijde of de kleuren van de nationale vlag.

 

VERZENDING


We weten dat het verzenden van uw veer naar de VS erg onpraktisch is, en niet te vergeten duur! Daarom heeft Tandy aan ons gevraagd om als lokaal verzamelpunt voor de leren veren te fungeren. U kunt uw deelname naar ons adres sturen, en wij sturen ze dan allemaal samen naar Tandy Spanje. Van daaruit worden ze naar de VS verscheept.

De verzending richting Tandy regelen wij. U zult zelf de verzending naar ons moeten regelen / bekostigen.

 

STAP VOOR STAP HANDLEIDING

 1. Traceer het patroon op de gladde kant van het leer. Wij adviseren het gebruik van ong. 1.2 tot 1.6 mm dik tuigleer. Maar in principe werkt elke dikte. Tip: Dikkere leersoorten vragen om meer schalmwerk in stap 6.
 2. Gebruik een rondsnijmes (swivel knife) voor de omlijning van de veer.
 3. Met een beveller naar keuze (dit kan een Stempel B zijn of bijvoorbeeld een spatel modelleur). Maak een schuine kant aan de omlijning van de veer. Wij adviseren om het iets sterker te bevellen dan standaard is.
 4. U kunt met een haarmesje voor de rondsnijmes of bijv. een fijne stylus de veer textuur geven. 
 5. Snij de gehele veer uit met een scherpe scalpel of een ander scherp verfijnd mes.
 6. Draai de veer om zodat de onderkant boven ligt. Schalm de buitenkant zodat er een taps toelopende kant ontstaat. Hoe dunner de kanten hoe echter de veer lijkt. 
 7. Maak de zijkanten van het leer vochtig (niet nat). Doe dit alleen bij tuigleer. En knijp en draai willekeurig aan de kanten zodat de veer als het ware tot leven komt. 
 8. Schilder de veer in de kleuren van je favoriete vogel. Of geef er evt. een thema aan (zoals het land van uw herkomst). Deze veren komen in een kunstinstallatie te hangen waarbij alle kanten van de veer te zien zijn. Zorg er dus voor dat alle kanten beschilderd zijn.
 9. Nadat de verf goed is uitgehard kunt u een finishlaag aanbrengen van bijv. Resolene of een finish van Angelus. Wij adviseren om ook zeker de achterkant mee te nemen in dit proces ter versteviging.
 10. Stuur de veer naar ons op tot uiterlijk 30 juni. 

 

UITERLIJKE INLEVERDATUM


Tot uiterlijk 30 juni kunt u de veer of veren versturen naar Boomsma. Wij van Boomsma zorgen ervoor dat ze midden juli allemaal in Spanje zijn en op tijd in Columbus, Ohio raken voor de speciale kunstinstallatie in de Greater Columbus Art Gallery.

 

 

HET INZAMELPUNT

 

Boomsma Leder & Fournituren

Nieuwe Boschstraat 44
4811 CZ Breda

 

PRODUCTEN

Hieronder enkele producten die van toepassing kunnen zijn. U bent natuurlijk vrij om uw eigen gereedschap te gebruiken

1-12 van 82
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-12 van 82
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48