• Grootste aanbod van Nederland
  • Ruim 45 jaar ervaring
  • Snelle levering
  • Grote voorraad

Tips & Tricks

Header_Brogueholpijpen Header_Kantenschaafje kopiëren Header_stempelwerk2

Handleiding voor het maken van Brogue Lederwaren

Kantenschaafjes...hoe zit dat nou?

Stempelwerk: Welke stempels zijn waarvoor?

Deze Brogue holpijp is een heavy-duty pons met verschillende gaten voor het maken van ingewikkelde geperforeerde patronen. Het wordt gebruikt om schoenen, tassen, portefeuilles, sleutelhangers, riemen en nog veel meer lederwaren in Brogue-stijl te maken. Door de afstand tussen de gaten te variëren, ontstaan ​​ingewikkelde patronen op kleine en grotere projecten. Wij adviseren het gebruik van een juiste ondergrond en een nylon of ruwhuiden hamer.

Naar de pagina

Kantenschaafjes worden gebruikt om de scherpe kant van leerranden af the schaven en de randen iets af te ronden. Maar welke variant is nu waarvoor? En welke maat moet ik pakken voor de verschillende diktes leer?

 

 

Naar de pagina

Door het gebruik van stempels op uw tuigleer (veg-tan) kunt u uw project decoreren. De stempels zinken in het leer waardoor u een drie dimensionaal effect krijgt op het oppervlak. Met stempelwerk kunt u patronen, nummers, letter en vormen creëren. Maar welke stempels creëren precies welk effect? En wat is de juiste volgorde in het gebruik?

 

Naar de pagina

 

 

Polijsten

Header_Modelleurs Header_stempelwerk2

Tips & Tricks: Kantafwerking

Modelleurs 

Alles over het...Rondsnijmes (under construction

Er zijn verschillende manieren om de kanten van uw leer af te werken. Voor het afwerken van tuigleer wordt veelal de polijsttechniek gebruikt. Daarnaast kunnen kantenverven een uitkomst bieden. Maar welke product is het beste voor welke afwerking?

 

Naar de pagina

Naast het gebruik van stempels kunnen modelleurs een uitkomst bieden. Wilt u een stille manier van leerbewerken? Dan kunnen modelleurs een uitkomst bieden!

Deze modelleertools zijn onmisbaar voor leerwerk. Bij het modelleren van ontwerpen worden de gereedschappen gebruikt als bevelers, shaders, backgrounders, stipplers, enz. Ze worden gebruikt op zowel bloemen- als figuurcarving; afgeronde randen, vorming van spieren, enz.

 

Naar de pagina

 

 

 

Het Rondsnijmes (Swivel Knife) is een veelgebruikt gereedschap voor Leathercarving. Maar hoe gebruik je dit gereedschap? En hoe houdt je het mesje scherp?

 

Naar de pagina

Geen producten gevonden!