• Grootste aanbod van Nederland
  • Ruim 45 jaar ervaring
  • Snelle levering
  • Grote voorraad

Tuigleer...welke dikte voor wat?

Tuigleer_Header kopiëren

 

   Tuigleer kopiëren

 

 

 

Bij het kopen van tuigleer komen er vele vragen bovendrijven...Wat ga ik maken? Welke dikte moet ik gebruiken? Hoeveel ga ik er van maken? Natuurlijke imperfecties kunnen karakter geven aan je projecten, maar sommige klanten hebben liever de meest  gave huiden. Welke tuiglederen projecten u ook gaat maken...Bij Boomsma staan we voor u klaar!

 

 

 

 

 

 

Waar moet je op letten?

Kwaliteit

Op onze webshop staan 2 verschillende keuzes...1ste keus en 2e keus. 1e keus zijn onze mooiste vellen. 2e keus zijn huiden met meer beschadigingen als krasjes, horzelbeten en kleurverschillen.

1e keus badge2e keus badge kopiëren

 

Looiing

Ons tuigleer is plantaardig gelooid met natuurlijke tannines afkomstig van planten en/of schors van bomen. Door het gebruik van deze looiing is het leer perfect bruikbaar voor het toolen, embossen en vormen van het leer.

Eigenschappen:

  • Zeer weinig rek
  • Sterk
  • Authentieke uitstraling
  • Ideaal voor stempelwerk/ tooling van leer
  • Kan gevormd worden
 

Het deel van de huid

Verschillende delen van een leren huid zullen verschillende kwaliteiten hebben. Halzen zijn sterk en duurzaam, maar met een beetje meer flexibiliteit. Dit zijn de kleinste vellen uit onze collectie tuigleer. Croupons zijn uit het grootste deel van de rug gesneden maar missen echter de hals. Dossets zijn het grootst en bevatten zowel de hals als de croupon delen.

Tuighals_icoonTuigcroupon_IcoonTuigdosset_icoon

 

Tips&Tricks-tuigleer diktes kopiëren

Tuigleer is van oorsprong leer wat gebruikt werd voor tuigen voor de paarden- of hondensport.

Onze klanten gebruiken tuigleer ook vaak voor creatievere doeleinden. Het fijne aan tuigleer is dat het bij uitstek de leersoort is om te stempel / toolen (embossing) en evt. te vormen.

Het leer is van origine blank van kleur. Vergelijkbaar met een lichte huidskleur. Het leer is rundsleder wat betekent dat het afkomstig is van een rund (koe , stier etc.). Het blanke leer heeft zeer weinig rek en heeft een goede scheurvastheid. Dit leer wordt bijna altijd plantaardig gelooid.

Naast het blanke tuigleer hebben wij in onze webshop ook nog verschillende andere kleurtinten (bruintinten, cognac en zwart).

Naast hele of evt. halve vellen (in overleg) is het ook mogelijk om op onze websites stroken te bestellen. Je kunt zelf de breedte dikte en kleur aangeven. Wij snijden deze stroken dan voor u op maat. Naast stroken voor bijv. riemen, tuigen, handvatten en stroken voor de boekenplank kunt u ook nog bredere stroken bestellen van 20 tot 25 cm breed.

 

Tuigleer dossetTuigleer crouponTuigleer stroken knop2

Tuighalzen naturel 1e keus knoptuighalzen naturel 2e keus

Tuighalzen gekleurd

Geen producten gevonden!