• Grootste aanbod van Nederland
  • Ruim 45 jaar ervaring
  • Snelle levering
  • Grote voorraad

Modelleurs

Header_Modelleurs

Deze modelleertools zijn onmisbaar voor leerwerk. De hier getoonde modelleurs zullen bijna elke behoefte vervullen. Bij het modelleren van ontwerpen worden de gereedschappen gebruikt als bevelers, shaders, backgrounders, stipplers, enz. Ze worden gebruikt op zowel bloemen- als figuurcarving; afgeronde randen, vorming van spieren, enz.

Voor de zogenoemde Repousse techniek zijn modelleurs een uitkomst.

 

Het leer voorbereiden

Voor het allermooiste resultaat kunt u het beste onze Tips & Tricks pagina lezen over 'Casing the Leather'

 

De verschillende Modelleurs

Lijnentrekker:

Wordt veelal gebruikt om ontwerpen op het leer aan te brengen (erin over te brengen (overtrekken) of erin te tekenen uit losse pols). Ook kan het worden gebruikt voor stippling, matting en het maken van texturen zoals Hout en boomschors. Ook wordt deze modelleur gebruikt om evt. gaatjes bij het vlechten groter te maken.

Modelleur_ballpoint_lijnentrekker_detailModelleur_ballpoint_lijnentrekker

 

Spatules

 Worden gebruikt voor kleine peervormige schaduwen (impressies) in het lederen toolingontwerp. Het modelleren rondom een figuur en voor het bol maken van het ontwerp (dit doe je aan de achterkant van het leer) Maar ook voor het overbrengen van het geometrische stempel raster.

Modelleur_spatel

 

Kogelmodelleur

 Wordt veelal gebruikt om kleine peervormige schaduwen (impressies) te maken in uw lederen toolingontwerp. Ook kan deze tool worden gebruikt voor de zogenaamde stippling techniek. Zie onderstaande boeken voor meer informatie.

Modelleur_Kogel

 

Pro petal (Deerfoot)

 Kan worden gebruikt voor het liften, van bijv. blaadjes, neusgaten etc. in uw lederen toolingontwerp. Hiervoor kunt u het beste wel de Pro petal slijpen en polijsten (dit hoeft niet!). Ook kan het worden gebruikt voor de techniek beveling en matting in uw lederen toolingontwerp (zie onderstaande boeken voor verdere uitleg).

Modelleur_pro_petal

 

Cone bell

De zogenoemde Cone bell is ideaal om te gebruiken aan de achterkant van het leer. Als het leer goed nat is kunt u doormiddel van deze modelleur het leer uitduwen om een verhoogd effect te creëren bij bijv. dieren etc. Hierdoor ontstaat een 3D effect. 

Modelleur_Cone

Finished2

 

Eindresultaat

Eindresultaat_modelleurs2

Eindresultaat_modelleurs3

 

Boeken

Mogelijk interessant: De boeken 'Tech-Tips', 'Pictorial Carving' en ' Figure Carving Finesse' laten zien doormiddel van illustraties wat er allemaal mogelijk is met deze modelleurs. Een kleine uitleg is te zien in het book ' Leathercraft Tools' .

1-8 van 8
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-8 van 8
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48