• Grootste aanbod van Nederland
  • Ruim 45 jaar ervaring
  • Snelle levering
  • Grote voorraad

Modelleurs luxe zwart handvat Kogelmodelleur

Modelleurs

Deze modelleertools zijn onmisbaar voor leerwerk. De hier getoonde modelleurs zullen bijna elke behoefte vervullen. Bij het modelleren van ontwerpen worden de gereedschappen gebruikt als bevelers, shaders, backgrounders, stipplers, enz. Ze worden gebruikt op zowel bloemen- als figuurcarving; afgeronde randen, vorming van spieren, enz.

Mogelijk interessant: De boeken 'Tech-Tips', 'Pictorial Carving' en ' Figure Carving Finesse' laten zien doormiddel van illustraties wat er allemaal mogelijk is met deze modelleurs. Een kleine uitleg is te zien in het book ' Leathercraft Tools' .

 

Lijnentrekker: Wordt veelal gebruikt om ontwerpen op het leer aan te brengen (erin over te brengen (overtrekken) of erin te tekenen uit losse pols). Ook kan het worden gebruitk voor stippling, matting en het maken van texturen zoals Hout en boomschors. Ook wordt deze modelleur gebruikt om evt. gaatjes bij het vlechten groter te maken.

Kogelmodelleur: Wordt veelal gebruikt om kleine peervormige schaduwen (impressies) te maken in uw lederen toolingontwerp. Ook kan deze tool worden gebruikt voor de zogenaamde stippling techniek. Zie onderstaande boeken voor meer informatie.

Spatules: Worden gebruikt voor kleine peervormige schaduwen (impressies) in het lederen toolingontwerp. Het modelleren rondom een figuur en voor het bol maken van het ontwerp (dit doe je aan de achterkant van het leer) Maar ook voor het overbrengen van het geometrische stempel raster.

Pro petal (Deerfoot): Kan worden gebruikt voor het liften, van bijv. blaadjes, neusgaten etc. in uw lederen toolingontwerp. Hiervoor kunt u het beste wel de Pro petal slijpen en polijsten (dit hoeft niet!). Ook kan het worden gebruikt voor de techniek beveling en matting in uw lederen toolingontwerp (zie onderstaande boeken voor verdere uitleg).

 

Specificaties

  • Zwarte rubberen grip
  • Opties: Fine Spoon/ Small Spoon; Medium Spoon/ Large Spoon; Medium Pointed Spoon/ Large Pointed Spoon; Small Ball/ Large Ball; Small Undercut/ Large Undercut; Pointed Stylus; Cone/ Bell.

 

Disclaimers

  • Retourneren mogelijk binnen 14 dagen. ( lees hier de voorwaarden: https://www.boomsma.nl/t/faq/retourneren)

 

Titel Modelleurs luxe zwart handvat Kogelmodelleur
Artikelnummer 808.18a