• Grootste aanbod van Nederland
  • Ruim 45 jaar ervaring
  • Snelle levering
  • Grote voorraad

Tips & Tricks: Hoe stempel je patronen in leer

Header_patroon stempels

 Benodigdheden

 

  Stempels

Stempel G619

Stempel G620

Stempel G621

Stempel G622

Stempel K149+K150

Met stempels kunt u driedimensionale indrukken achterlaten op plantaardig gelooid leer (tuigleer). Een aantal van onze nieuwe stempels zijn ideaal voor het maken van patronen, of voor het maken van een mooie randversiering aan bijvoorbeeld riemen.

 

Keuze leer:

Gebruik voor onze stempels plantaardig gelooid leer. Voor de mooiste stempelindruk adviseren wij Tuigleer van ong. 3.2 mm dik. Dit leer hebben we in 1e keus en in 2e keus.

 

Tips voor mooi stempelwerk:

  • Zorg voor een goede solide ondergrond bij stempelwerk. Wij adviseren het gebruik van een dikke marmeren plaat of ons snijblok. Naast een solide ondergrond is het belangrijk dat uw werkblad of tafel niet veert. Bij een verende ondergrond zult u nooit een scherpe mooie indruk krijgen in het leer.
  • Voor een consistente indruk in het leer kunt u bij grote stempels het beste deze tip volgen! leun je stempel heen en weer met een gecontroleerde slag om alle details in het leer te krijgen. (oefen de techniek op een stukje restleer)

 

Stappenplan voor mooi stempelwerk:

 1. Bevochtig het leer:

Bevochtig het hele stuk leer gelijkmatig om watervlekken te voorkomen. Deze watervlekken worden later in het proces nog eens versterkt als u besluit uw project te verven met bijv. indringverf. Wacht totdat het water in het leer is opgenomen. Als het leer te nat is, is het te zacht (papperig) om mee te werken en krijgt u sneller dubbele afdrukken. Te droog, dan krijgt u geen duidelijk indruk en blijft deze te ondiep.

Voor het allermooiste resultaat kunt u het beste onze Tips & Tricks pagina lezen over 'Casing the Leather'. 

Natmaken

 

 2. Het gereedschap slaan:

Er zijn twee manieren om uw stempelindruk te krijgen: één enkele slag of gecontroleerde slagen. Voor één enkele slag adviseren wij een zware hamer voor de beste indruk in het leer. Is de indruk te licht? dan kunt u de stempel er weer in doen en opnieuw slaan voor een duidelijkere indruk.

Let op!: als u de stempel niet exact op de zelfde plek plaatst kunt u een dubbele afdruk krijgen. 

Patroon stempels

 

 3. Think outside the box:

Naast het standaard patroon kunnen er vaak meerdere patronen gecreëerd worden met eenzelfde stempel. Het is aan u om nieuwe patronen te bedenken.

 

Geen producten gevonden!