• Grootste aanbod van Nederland
  • Ruim 45 jaar ervaring
  • Snelle levering
  • Grote voorraad

Handnaaiapparaatje houder + 2 dikke naalden

Handnaaiapparaatje

Dit apparaatje met spoeltje maakt dezelfde steek (locksteek) als een machine, maar dan doet u het met de hand. U moet zelf garen op de spoel draaien, echt handwerk dus.

 

Naaiapparaatje_informatiefoto_watermerk

Specificaties

  • incl. Houder en 2 dikke naalden
  • Losse naalden verkrijgbaar in verschillende diktes.

 

Handleiding: handnaaiapparaat

Wissel de spoel door de ‘kop’ van het apparaat af te schroeven, nu kunt u de spoel eraf halen en er garen op winden. De naalden dienen tevens op deze manier in het apparaat gezet te worden, dus de ‘kop’ helemaal los schroeven, naald erin steken en de ‘kop’ vastschroeven, waardoor de naald vastgeklemd zit. Let erop dat uw naald met het gleufje (waar de draad in valt) aan dezelfde kant zit als het haakje met gat aan het handvat, zodat uw draad niet om de naald gedraaid zit.

Dit handnaaiapparaat kan zowel links- als rechtshandig gebruikt worden. U houdt het handvat in uw handpalm en gebruikt duim en/of wijsvinger om de spoel te remmen, zodat deze niet uitrolt. Terugspoelen van te ver uitgerolde draad kunt u ook met duim en wijsvinger doen.

Het garen door het oogje van het haakje naast de spoel halen en vervolgens door het oog van de naald. Steek de naald door het materiaal (leer) en haal hem wat terug, zodat er een lusje ontstaat. Met een tweede draad rijgt u door dit lusje en trekt de naald daarna terug, trek de draad zo, dat de twee draden binnen het materiaal vallen. Steek de naald opnieuw door het materiaal en haal de tweede draad weer door het ontstane lusje. Door de naald weer uit het materiaal te trekken ontstaat de eerste echte steek. Dit blijft u herhalen.

Tip: i.p.v. een losse 2e draad kunt u de 1e keer de draad ver genoeg doortrekken, zodat u deze als zogenaamde 2e draad kunt gebruiken.

 

Disclaimers

  • Retourneren mogelijk binnen 14 dagen. ( lees hier de voorwaarden: https://www.boomsma.nl/t/faq/retourneren).

Titel Handnaaiapparaatje houder + 2 dikke naalden
Artikelnummer 812.20