• Grootste aanbod van Nederland
  • Ruim 45 jaar ervaring
  • Snelle levering
  • Grote voorraad

Fiebing Leather dye grote fles Navy GROTE fles

Meerdere kleuren verkrijgbaar
€ 33,52 incl. BTW
  • Grootste online assortiment van Nederland
  • Snelle levering
  • Ruim 45 jaar ervaring
  • Grote voorraad

Fiebing’s Leather Dye

Leather dye is net als de pro dye een indringverf op alcoholbasis, speciaal gecreëerd voor plantaardig gelooid leer. Leather Dye is er in vele kleuren verkrijgbaar.

Merk Fiebing
Titel Leather dye grote fles Navy GROTE fles
Kleur Navy
Kleurcode Navy = donkerblauw
Inhoud 946 ml
Artikelnummer 814.43al15

Eigen risico

  • Het gebruik van lijmen, oplosmiddelen en verven is voor eigen risico. Dit geldt zowel voor uw gezondheid als voor de manier waarop u deze producten gebruikt.
  • Let op dat u de ruimte voldoende ventileert en maak gebruik van bescherming voor uw huid (handschoenen), ogen (bril, mocht het spetteren) en neus en mond bij nevel van spuitverf.

 

Fiebing's_LeatherDye_new

*De kleuren hierboven zijn aangebracht op plantaardig gelooid naturel leer (tuigleer).

Gebruiksaanwijzing Fiebing's Leather dye

Zorg voor de juiste voorzorgsmaatregelen (handschoenen etc.)!

Voorbereiden van het verfoppervlak

Fiebing’s adviseert met dit product Fiebing’s Deglazer of Dye prep als product voor het schoonmaken / prepareren van het leeroppervlak.

Deglazer verwijderd oude glans en finishlagen.

Dye prep maakt het leer schoon (Een soort Zeepwater).

 

Aanbrengen van de verf

Terwijl het leer nog vochtig is van het schoonmaken (zie voorbereiding). Kunt u de dye gelijkmatig met een dobbertje aanbrengen. Voor grotere oppervlaktes kunnen de sponzen van Fiebing’s handig zijn. Wij adviseren om het in cirkelvormige bewegingen aan te brengen. Strepen blijft u namelijk goed zien. Een tweede laag kan eventueel worden aangebracht mocht dit nodig zijn. Met iedere laag die u op het oppervlakte aanbrengt wordt de kleur donkerder.

Het aanbrengen van deze verf vraagt wel om wat handigheid. Proefstukjes raden wij dan ook ten zeerste aan.

Het verdunnen van de verf kan evt. met Fiebing’s Dye reducer. Soms werkt het ook door het lichtjes met water te verdunnen (eerst proberen op een proefstukje).

Nabehandeling van het verfoppervlak

Na het verven verwijdert u de verf die op de oppervlakte blijft liggen met een zachte doek. Wrijf het leer stevig op. Voor een hoge glas kunt u als finishlaag het product Fiebing’s Resolene gebruiken. Er zijn meerdere finishes mogelijk per product staat er wat uitleg.

 

Tip: Gebruik over de zwarte leather dye, zwarte resolene. Dit maakt de kleur nog dieper! (en maakt het oppervlak waterafstotend)