• Grootste aanbod van Nederland
  • Ruim 45 jaar ervaring
  • Snelle levering
  • Grote voorraad

Sierholpijp ruit 3864-2 grootte 5 × 3 mm

Header_Sierholpijpen

Sierholpijpen

Sierholpijpen in verschillende maten, die op zichzelf of gecombineerd met elkaar prachtige patronen kunnen creëren in leer.

Door de sierholpijpen te combineren, ontstaan er ​​ingewikkelde patronen op kleine en grotere projecten waaronder bijv. onderzetters, Marokkaanse of Oosterse lampenkappen, armbanden en riemen. Wij adviseren het gebruik van een juiste ondergrond en een nylon of ruwhuiden hamer.

Sleutelhanger stansvorm leer - rond Ø 11,4 cm LICHTNATUREL kopiëren

Diverse vormen leverbaar. Zie afbeelding. Afmetingen en vorm kunnen licht afwijken, omdat niet alle holpijpen gelijktijdig vervaardigd zijn.

20220402_101417 kopiëren20220402_104345 kopiëren

Deze holpijpen zijn niet geschikt voor leer dikker dan 2 mm of textiel.

 

Overzicht sierholpijpen

overzicht sierholpijpen

 

Titel Sierholpijp ruit 3864-2 grootte 5 × 3 mm
Kleur assorti
Materiaal ijzer zwart gelakt
Artikelnummer 849.016402

Hamer

  • We raden u aan een houten, nylon of ruwhuiden hamer te gebruiken om slijtage aan de slagstempel te voorkomen.
  • Voor de grote 2D-3D stempels of grote holpijpen adviseren wij u een hamer van minimaal 300 gram te gebruiken.

 

Ondergrond/Werkblad

  • Wij adviseren als ondergrond een nylon snijblok/snijplaat te gebruiken, zodat dit artikel niet beschadigd.Het is raadzaam om bovenop het nylon snijblok/snijplaat een stuk dik leer te leggen. Dit verlengt de levensduur van het artikel.
  • Let hierbij op dat u een solide niet verende ondergrond heeft!
  • Nooit een houten of metalen ondergrond bij holpijpen of messen gebruiken!
  • Het onjuist gebruiken van onze artikelen wordt niet vergoed!

 

Fiebing's_LeatherDye_new

*De kleuren hierboven zijn aangebracht op plantaardig gelooid naturel leer (tuigleer).

Gebruiksaanwijzing Eco-Flo Leather dye

Zorg voor de juiste voorzorgsmaatregelen (handschoenen etc.)!

Voorbereiden van het verfoppervlak

Zorg dat het leer zo schoon mogelijk is. Evt. schoonmaken met bijv. water en een beetje natuur of schoonmaakazijn (ongekleurd).

Aanbrengen van de verf

Breng de Leather Dye aan met een verfkwast (goede kwaliteit), dobbertje, air brush of evt. spuitbus (dat laatste adviseren wij niet). Wij gebruiken vaak een dobbertje of voor de grotere delen een spons. U kunt het product evt. verdunnen met water. Na het verven verwijdert u de verf die op de oppervlakte blijft liggen met een zachte doek. Wrijf het leer stevig op. Herhaal totdat u het gewenste resultaat behaalt (het effect wordt donkerder per laag).  Kijk uit met teveel product op uw lederwerk.

Nabehandeling van het verfoppervlak

Na het verven verwijdert u de verf die op de oppervlakte blijft liggen met een zachte doek. Wrijf het leer stevig op. In het geval van Eco-Flo producten raden wij u ten zeerste aan om Eco-Flo finishes te gebruiken. Fiebing’s (en andere merken) zijn vaak niet op waterbasis en kunnen dus afbreuk doen aan de Eco-Flo verf. Wij raden hiervoor Eco-Flo Super Shene, Satin Shene of evt. Carnauba Creme. Persoonlijk kiezen wij altijd Super Shene of Satin Shene.

*Eco-Flo geeft aan dat sommige finishes iets van de kleur kunnen oppakken en over andere delen per ongeluk kan uitsmeren (waar u die kleur niet wilt hebben). Ofwel om te zorgen dat je geen vlekken krijgt op gekleurde achtergronden, of gekleurd stempelwerk (figuren, dieren, decoratie, letters etc.) kunt u het beste eerst finish op de gekleurde delen apart aanbrengen zodat deze kleuren ingekapseld worden. Daarna kunt u me een spons het gehele oppervlakte met een finish bestrijken.

*Eco-Flo geeft aan dat je de verf kan schoonmaken met zeep en water. Dit is op eigen risico! Het zou je leerproject kunnen beschadigen.