• Grootste aanbod van Nederland
  • Ruim 45 jaar ervaring
  • Snelle levering
  • Grote voorraad

Fiebing Pro Dye kleine fles 118 ml mahonie 118 ml mahogany

Fiebing's Professional Oil Dye_retouche

Fiebing’s Pro Dye / Professional Oil Dye (oude benaming)

Een verbeterde versie van de Leather dye. Pro Dye is een indringverf op alcoholbasis, speciaal gecreëerd voor plantaardig gelooid leer. Het produceert een excellente kleurvaste dekking, dringt diep in het leer en is goed gelijk te verdelen. Voor een hoge kwaliteit en permanent resultaat. Aanbrengen met wollen dobbertje. Beste finishlaag is Fiebing's Resolene.

Met Pro Dye krijgt u iets sneller een gelijkmatig effect (dan Leather Dye).

 

Werkwijze:

Zorg voor de juiste voorzorgsmaatregelen (handschoenen etc.)!

Voorbereiden van het verfoppervlak

Fiebing’s adviseert met dit product Fiebing’s Deglazer als product voor het schoonmaken / prepareren van het leeroppervlak. Deglazer verwijderd oude glans en finishlagen.

Aanbrengen van de verf

Terwijl het leer nog vochtig is van het schoonmaken (zie voorbereiding). Kunt u de dye gelijkmatig met een dobbertje aanbrengen. Voor grotere oppervlaktes kunnen de sponzen van Fiebing’s handig zijn. Wij adviseren om het in cirkelvormige bewegingen aan te brengen. Strepen blijft u namelijk goed zien. Een tweede laag kan eventueel worden aangebracht mocht dit nodig zijn. Met iedere laag die u op het oppervlakte aanbrengt wordt de kleur donkerder.

Het aanbrengen van deze verf vraagt wel om wat handigheid. Proefstukjes raden wij dan ook ten zeerste aan.

Het verdunnen van de verf kan evt. met Fiebing’s Dye reducer.

Nabehandeling van het verfoppervlak

Na het verven verwijdert u de verf die op de oppervlakte blijft liggen met een zachte doek. Wrijf het leer stevig op. Voor een hoge glas kunt u als finishlaag het product Fiebing’s Resolene gebruiken. Tip: Gebruik over de zwarte leather dye, zwarte resolene. Dit maakt de kleur nog dieper! (en maakt het oppervlak waterafstotend)

Titel Fiebing Pro Dye kleine fles 118 ml mahonie 118 ml mahogany
Kleur mahonie
Inhoud 118 ml
Artikelnummer 814.4311

Het gebruik van lijmen, oplosmiddelen en verven is voor eigen risico. Dit geldt zowel voor uw gezondheid als voor de manier waarop u deze producten gebruikt.

Let op dat u de ruimte voldoende ventileert en maak gebruik van bescherming voor uw huid (handschoenen), ogen (bril, mocht het spetteren) en neus en mond bij nevel van spuitverf.